Desert Joy

Desert Joy

Desert Joy, Fairtrade tomaten, Tunesië.
Agro Care is met 187 ha moderne kassen één van de grootste tomaten kwekers van Nederland. Men was al enige tijd op zoek naar de mogelijkheden voor aanvullende productie in de winterperiode. In December 2012 startte Agro Care haar zusterbedrijf Desert Joy in Tunesië. De oplossing werd gevonden in het zuiden van Tunesië waar op dit moment 20 ha aan folie kas staat en 10 hectare glazen kas.
CombiCoop
CombiCoop, de inkoop- en projectmanagement organisatie voor o.a. Agro Care, was op zoek naar een nieuwe leverancier voor waterbehandelingsapparatuur. Betrokkenheid en meedenken door de leverancier was een uitdrukkelijke wens van CombiCoop. Door ervaring en maatwerk oplossingen werd de opdracht aan FDG Systems gegund. Arjan Flikweert, directeur bij CombiCoop, had direct vertrouwen in het FDG Systems team. “Het is altijd prettig om met mensen te spreken welke begrijpen waar je het over hebt” aldus Arjan.
Aqualux
Arjan is zeer te spreken over de Aqualux stand alone lagedruk UV-waterontsmetter. Plug and play, “zelden zo’n simpele inbedrijfname gezien als bij de AquaLux”. “Het systeem werkt probleemloos, tot nu toe zonder onderhoud. Reiniging vindt automatisch plaats, we hoeven alleen maar te zorgen dat er voldoende zuur in de voorraadtank zit. In combinatie met de uiterst vriendelijke grafische gebruikersinterface en de mogelijkheid om het systeem via de smartphone te bedienen, de perfecte water ontsmetter.
Installatie
CombiCoop werkt met een eigen installatie team in nauwe samenwerking met de technische dienst van Agro Care. “De communicatie met FDG Systems verloopt heel soepel waarbij vragen snel worden beantwoord”. De systemen zijn uitgerust met bekende technieken waardoor training en instructie nagenoeg niet nodig is. De watersystemen worden aangestuurd door de aanwezige procescomputer waarbij FDG Systems voor de koppeling heeft gezorgd.
FDG Systems heeft de volgende systemen aan Desert Joy geleverd:
  • Lagedruk UV-waterontsmettingssysteem.
  • Kunstmest doseerunit.
  • Drainwaterretourunits.
  • Filter units.
  • Lagedruk bevochtigingsunits.
  • Pad & Fan units.
  • Schakelpanelen voor het ketelhuis, de kas en de waterruimte.
Desert Joy links