Irrigatie units

Irrigatieunits

Irrigatie units.
.
Irrigatie units.
FDG Systems levert irrigatie units voor volle grond, kassen, substraatteelt, eb/vloedsystemen, meer lagen teelt en groeicellen voor alle denkbare gewassen. Het irrigeren, doseren van meststoffen en het regelen van de EC en pH (zuurgraad) en eventueel andere stoffen heeft voor FDG Systems  geen geheimen.
Type irrigatie units.
In de loop der jaren zijn verschillende types irrigatie units ontwikkeld. Eindgebruikers in verschillende markten hebben in veel gevallen voorkeur voor een bepaald type, ingegeven door ervaringen van collega’s, onderwijs of voorlichting wordt de keuze bepaald. FDG Systems heeft de juiste unit in het leveringspakket..
Type units:
  • Mengvat: bij dit type unit worden de meststoffen en eventueel zuur/loog gemengd met water in een vat. Het water, de meststoffen en het zuur/loog hebben zo de gelegenheid om met elkaar te reageren. Hierdoor is men er zeker van dat de juiste EC en pH-waarde aan de planten wordt gegeven. Co2 welke vrijkomt bij de reactie kan in een mengvat eenvoudig ontsnappen.
  • In-line injectie: bij dit type unit gaat al het water door de unit en worden de meststoffen en eventueel zuur/loog direct in de hoofdstroom geïnjecteerd. Dit type unit heeft alleen een hoofdpomp en behoeft geen aparte aanvoerpomp.
  • Bypass injectie: De bypass injectie unit wordt parallel aan de hoofdleiding gemonteerd. Injectie van de meststoffen vindt plaats met behulp van een “boosterpomp”. Met dit type unit kunnen grote waterstromen met een relatieve kleine injectie unit worden voorzien meststoffen.
Bemesting recepten worden in alle gevallen klaargemaakt in een “A” en “B” bak.
.xx
Standaard water units.

x

“Klik”hier als u meer wilt weten over de FDG Systems standaard irrigatie unit AQAMix.

x

Maatwerk water units:
De mogelijkheden voor maatwerk zijn onbeperkt. Integratie van alle typen filters, diverse doseer principe en diverse pompen behoren tot de mogelijkheden. Aanpassingen aan beschikbare ruimte voor de units of leidingwerk kunnen worden toegepast. Korte lijnen tussen de klant en het ontwerpteam van FDG Systems garandeert een zorgeloze oplossing.
Het komt steeds vaker voor dat tuinbouwbedrijven onder eigen regie worden opgezet. De eigen technische dienst verzorgt de installatie. In nauwe samenwerking met deze technische dienst worden de units ontworpen. FDG Systems assisteert bij het berekenen van de capaciteit en specificaties op deze manier ontzorgen wij de klant..
Automatisering:
De waterunits kunnen worden uitgevoerd als op zichzelf staande unit voor wat betreft automatisering. Integratie in proces automatisering van diverse leveranciers behoort tot de mogelijkheden. De units worden in dit geval voorzien van de juiste sensoren en interfaces..
Voordelen:
  • Ontzorgen van de installateur en eindgebruiker.
  • Korte communicatielijnen.
  • Flexibel in productie en levertijd.
  • Standaard en maatwerk oplossingen.
  • Assistentie bij het bepalen van capaciteit.
  • Duidelijke documentatie.
  • Toepassing van betrouwbare A-merk componenten.